Share This

Szabad hozzáférésű pénzügyi játékok kicsiknek és nagyoknak

Nézd, tele van az internet olyan játékokkal, amelyek csak arra várnak, hogy segítsenek a gyereked pénzügyi nevelésében és a Te pénzügyi intelligenciád csiszolásában!

1. Családi játékok:

2. Kalandorok előnyben!

3.  A hatalmasok játéka

4. Pénzügyi gyerekjátékok – angolul

5. Stratégiai játékok

  • Város a semmiből – várostervezés, -építés a saját képedre, de vigyázz! üzemeltetned, fenntartanod is Neked kell!!! (Sim City – ingyenesen letölthető program)
  • Honfoglaló – nem is tudom, hogy várhattam ezzel ennyit! Magyar is, népszerű is, többen is játszhatják egyszerre – na jó, ha a családban csak egy számítógép van, akkor max együtt találhatják ki a válaszokat, de mindenképpen nyereség a játék pénzügyi szempontból. Egyrészt, mert stratégiai játék, tehát megtanít előre gondolkozni, következményekkel számolni, tervet készíteni. Másrészt ha tényleg csapatostul próbáljátok a megfejtéseket kiötleni, akko rmég a munkamegosztás, a feladatok kiosztása, továbbítása (randán delegálása) is tanulható. Csak hagyjátok, hogy a gyerek legyen a főnök. Menni fog? 🙂

6. Számország – nem feltétlenül virtuális matematikai játékok

7. Kertmozi – videok a pénzről az egész családnak

  • Az amerikai álom – két részes video az amerikai pénzügyi rendszerről, amely, ha innen nézzük, nem is áll olyan távol a magyartól. Éppen ezért még nekünk is tele van a sztori tanulságokkal. Felső tagozatos gyerekekkel már vígan nézhető – igaz, a végén tele lesznek kérdésekkel, csak győzz rájuk válaszolni… 🙂

  • a felnőtteknek szóló pénzügyi intelligencia oktató blogomon, az eletdesign.hu oldalon rendszeresen a pénzzel kapcsolatos hiedelemeket trancsírozom, a pénzről szóló tabukat döntögetem, és a pénzmítoszok körüli homályt oszlatom. Bevallom, néha szélmalomharcnak érzem. Hogy miért olyan erősek a hiedelmek, miért olyan nehéz kiirtani, de legalábbis átalakítani őket, erről találtam egy érdekes előadást az egyik TEDx konferenciáról, ahol Csányi Vilmos etológus-professzor magyarázta el a hiedelmek természetét. Keríts kb. 19 perc szabad időt, aztán nézd meg! Ez ugyan nem játékos, de hasznos, és nagyobbacska gyerekeknek is érdekes.

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube