Játékos pénzügyi nevelés karácsonyra – tic tac toe avagy amőba

Karácsony este sokan szeretnek játszani – nemcsak a szórakozás kedvéért, hanem hogy a közösen töltött idő élmény legyen. Arra azonban nem mernék nagy összegekben fogadni, hogy van élő ember a Földön, aki karácsonykor amőbázott volna. Pláne a pénzügyi nevelés nevében. Márpedig én most ezt ajánlom Neked és a családodnak. Miért? Mert ez egy sokkal érdekesebb amőba, mint ami a Te emlékeidben él. 

 

 

Pénzügyi nevelés karácsonykor – amőbával? 

 

Ki ne ismerné az amőbajátékot és kistesóját, a háromszor hármas, vagy ötször ötös négyzetrácsok között helyezett kereszteket és “krumplikat” (köröket), a tic tac toe-t? Már ez is jó játék volt, de most…

 

Most itt van négyszer négyszer négyes változatban – vagyis ez a térbeli verzió!

 

Karácsony, játék, család - és pénzügyi nevelés. Tic tac toe-val avagy amőbával.

fotó: okosjatek.hu

 

El sem hinnéd, hogy az, hogy bejön egy újabb sík a játékba (a függőleges és a vízszintes mellé a mélység is), mennyivel izgalmasabb lesz játszani! Sokkal nagyobb figyelmet igényel – és most ez az egyik legnagyobb érték a számunkra ebben a játékban!

 

A térbeli tic tac toe-ban ugyanis nemcsak a megszokott síkbeli függőleges és vízszintes, illetve átlós “találat” ér, hanem ezek térbeli változata is. Szóval nagyon kell figyelni a rudacskákra felhúzott golyókra a rakás belsejében is!

 

Mitől lesz pénzügyi játék a tic tac toe, avagy amőba? 

 

Amiért ez a pénzügyi nevelésben jól jön, az éppen ez a fajta figyelem. A koncentráló és megfigyelő képességünkre ugyanis nagy szükségünk van a pénzügyeink kezelése során is.

 

Mi ebben a pénzügyi nevelés? 

 

Ezeknek a készségeknek, képességeknek a trenírozása egészen biztosan:

 

  • megfigyelő képesség

 

  • koncentrációs képesség

 

  • kombinációs képességek

 

  • kreatív gondolkodás

 

  • térbeli látás, gondolkodás képessége (ennek ugyan nem sok köze van a pénzügyekhez, úgyhogy ez már csak hab a tortán, viszont másban, pl. tájékozódási képességek fejlesztése, még jól jön 🙂 )

 

Kifejezetten pénzügyi neveléshez akarsz ajándékot karácsonyra?

 

Azt is megszerezheted, mert most itt vannak a Pénzmesék és a Kamaszkassza szerzői csomagok – karácsonyi változatban! ›››

 

Szerzői csomagok – Christmas Edition

A meglepetéscunamiért kattints a képre! 

Karácsony és pénzügyi nevelés

 

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube