Share This

Fórum


Warning: Illegal string offset 'signature' in /var/www/customerwebs/himercs/eznemjatek.com/wp-content/plugins/mingle-forum/wpf.class.php on line 915

Üdvözlet Vendég 

Mutat / Elrejt

Üdvözöljük kedves Vendég! A hozzászólás nálunk elvárás, melyhez kötelező a regisztráció!

Oldalak: [1]
Szerző Téma:Kockázatmentesen, túl a kockázatmentes hozamon
Vendég
Újonc
Hozzászólások: 1
Permalink
Hozzászólás Kockázatmentesen, túl a kockázatmentes hozamon
March 10, 2012, 10:09
Idézet

Természetes emberi tulajdonság, hogy a már megszerzett javak (egy részének) elvesztése nagyobb fájdalmat okoz, mint azok gyarapítása ugyanolyan mértékben. Ha ugyanis a család egyetlen autóját ellopják, az mégiscsak nagyobb fájdalom, mint amekkora öröm egy második, azonos modell megszerzése. Hát igen, a határhaszon...
Másrészről egyikünk sem elégedett a kockázatmentesnek mondható banki, vagy állampapír piaci hozamokkal. De hogyan lehet többlet hozamra szert tenni elfogadható kockázati szinten? Osszuk meg egymással ötleteinket! Én ezt most megteszem.

Tőzsde: Igen, ez lehetséges. Nem a közkeletű "tőzsdézés"-re gondolok itt. A tőzsdén lehet vásárolni a jegyzési időszak letelte után bevezetésre kerülő befektetési jegyeket, valamint vállalati kötvényeket. Itt aztán lehet tobzódni! Arról van szó, hogy ha ezen zárt végű eszközök valamelyikének ellenértékéhez a tulajdonosa hozzá szeretne jutni lejárat előtt, akkor kénytelen a tőzsdén értékesíteni azokat. Itt viszont sok esetben a vevők piaca uralkodik. Ezen papírok piaca igen illikvid. Jó vételhez türelem kell, de megéri. A jobb lehetőségek (mini)válságok piaci turbulenciák (vagy jelentős lakossági készpénzigény, mint pl. végtörlesztés) esetén jelentkeznek. A kockázatmentesség csak tőke, vagy tőke és hozamvédett alapoknál áll fenn. Ha ilyen papírokkal a kockázatmentesnek mondott hozamnál enyhén magasabb szintet tudunk elérni biztonsággal, az emellett még felveti a többlethozam lehetőségét akkor, ha az alap jól teljesít. Egyszerűen ki lehet okoskodni a maximum vételi árat. A lejáratkori és esetlegesen addig fizetett garantált pénzmennyiség mínusz bekerülési érték >= kockázatmentes hozam a lejáratig. Ha az alap jól teljesít, akkor az extra hozamot jelent, de enélkül is elfogadhatóan kell teljesítenie a tranzakciónak.
Másik lehetőség az állampapírok másodlagos piaca. Az elsődleges forgalmazóknál pl. bankok lehetőség van a már forgalomban levő állampapírokat megvásárolni. Ezek árát is a piaci viszonyok alakítják. Hozamuk gyakran magasabb a kibocsátáskorinál. Januárban pl. elérhető volt 10% feletti éves hozam néhány éves időtávon. Itt vásárolva ez a mérték garantált akkor, ha azokat lejáratig tartjuk. További turbulencia esetén persze a prompt árfolyam csökkenhet és idő előtti értékesítés veszteséget okozhat.
Én rendszeresen használom ezeket a technikákat. Biztosan vannak egyéb lehetőségek is. Vannak?

A fentiek természetesen nem befektetési ajánlások, csak kósza gondolatok és ötletek.

Oldalak: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Verzió: 1.0.34; Oldal betöltése: 0.017 másodperc

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube