Tags

Related Posts

Share This

Amit minden szülőnek tudnia kell(ene)!!!

Ha már elolvastad a Pénzügyi intelligencia rovatba írt eheti postomat, akkor pontosan tudod, milyen nagyszabású dologra készülök: ingyenes pénzügyi intelligencia tréningre – a blogon keresztül, mert az mindenki számára elérhető, minden szempontból. Nyílt, nincs zárt oldalra terelve, jelszóval védve, tehát bárki elolvashatja, és ingyenes is. Hogy miért, arról a másik bejegyzésben hosszasan írtam, most röviden csak annyit indoklásként, hogy azért, mert olyan alapvető ismereteket akarok közzétenni a pénzügyi intelligenciáról, amelyeket mindenkinek tudnia kell(ene), mert egyrészt annyira fontosak, másrészt annyira alapvetőek.

Ha ez így van a pénzügyi intelligenciával, akkor miért ne lenne így a pénzügyi neveléssel? Vagy talán tanítják, hogyan kell (elég) jó szülőnek lenni? A manapság keringő rengeteg elmélet közül melyiket kellene választania a szülőnek anélkül, hogy ne érezné kísérleti labornak a családját és kísérleti nyuszinak a gyerekét?

Sebaj, most itt a segítség! Ugyanolyan ingyenes, blogon nyilvánossá tett alapvető pénzügyi nevelési tréninget akarok tartani, mint amilyet a pénzügyi IQ-ról is – csak itt a gyakorló és még felkészülő szülőknek adok támpontokat a gyerek pénzügyi neveléséhez. Nyilvánosan, számonkérhetően, ingyenesen.

Te kihagynád?

Javaslom, inkább ne…

Egyrészt mert valószínűleg tudok még újat mondani.

Másrészt mert tartom magam az eddigi alapelveimhez, és továbbra is a játékosságot, a játékos tanulást, gyakorlást, kihívást jelentő feladatokat tartom szem előtt, hogy érdekes és szórakoztató is legyen a dolog – mindkettőtöknek. Neked is, és a gyereknek is.

Harmadrészt mert a nevelési tippeket, ötleteket, javaslatokat kiegészítem a fejlődéspszichológiai háttérrel, vagyis pontosan látni fogod, hogy az adott életkorban milyen életkori sajátosságok mentén érdemes a pénzügyi nevelést folytatni, a gyereked melyik intelligenciatípusát hogyan érdemes kiaknázni a pénzügyi intellogencia fejlesztésében, stb.

A Pénzügyi nevelés tréning – PNT… 

foto: saját montázs

foto: saját montázs

(ami tulajdonképpen postsorozat) négy nagyobb egységre tagolódik. A gyerek életkorától függően megnézzük, hogy honnan érdemes indulni, vagy folytatni

  • egy ovissal
  • egy kisiskolással
  • egy felsőssel
  • egy középiskolással?

Ezen életkorok mentén szeretném majd megszervezni a mesterelme csoportjainkat is: tehát egy csoport az ovis gyerekek szüleinek, egy a kisiskolásokénak, egy a felsősökének és egy a középsulisokénak. Ide is várom az első 10-10 jelentkezőt életkorcsoportonként. It is az a cél, hogy közösen fejlődjünk, közösen beszéljük át a problémákat, közösen dobjunk be megoldási lehetőségeket, „jó gyakorlatokat” és támogassuk egymást – Ti egymást a közösség erejével, én meg a szakmai tanácsokkal.

Természetesen itt is jár minden egyes csoporttagnak egy egy órás Skype-konzi, valamint itt is kaptok segédanyagokat – elsősorban játékleírások képében, de lesz majd más is. (Tervezek is mást, de konkrétumokról azért nem akarok most beszélni, mert az én elképzeléseim az egy dolog, az meg a másik, hogy milyen problémákra igénylitek majd Ti a megoldásokat, az ahhoz való segédanyagokat úgyis majd akkor kell helyben elkészítenem.)

A jelentkezés módja detto, mint az SZPR esetében:

Érdekel az PNT? Akkor nincs más dolgod, mint hogy feliratkozz a hírleveleimre, nehogy lemaradj akár egyetlen leckéről is!

Érdekel a mesterelme csoport? Akkor nincs más dolgod, mint emailt küldeni az info [kukac] eznemjatek pont com emailcímre „PNT” tárgysorral, ahol megadod a neved és az emailcímedet, mert ezzel tudlak felvenni a zárt oldalra. És vigyázat, mert csak az első 10 jelentkező jöhet csak úgy!

Mi van, ha nem férsz be az első 10-be?

Gond egy szál se! Mesterelme csoportokat indítok ezen kívül is, szintén 10 fős összlétszámmal. A menet hasonló, mint az előbb:

  1. email „PNT” tárgysorral az info [kukac] eznemjatek pont com címre, benne a neveddel és az emailcímeddel, valamint egy egymondatos leírással, hogy mi a célod azzal, hogy a mesterelme csoportba jelentkezel (pl. bár még csak alsós a gyerek, már most nagyon meghatározó az osztályban az, hogy kinek milyen ruhája, játéka, stb. van, és félsz, hogy túl anyagias lesz a gyerek; tinigyerekd van, és egyáltalán nem érzed úgy, hogy a gyereked meg tudná becsülni a pénzt, mert sokszor csak pénzkiadó automatának érzed Magad mellette; Te sem vagy egy nagy ász a pénzügyek terén, de nem akarod, hogy a gyerek a Te rossz mintáidat tanulja meg; stb.)
  2. és vállalod, hogy befizetsz a mesterelme csoportban való részvételért havi 3.000,- forintot (ÁFÁ-val, tokkal-vonóval együtt ennyi). Ezt az árat minden hónap 15-ig kell elutalni a mailre válaszul küldött visszaigazolásban szereplő számlaszámra. Ez tűnhet soknak is akár, de gondold meg! Egy kiló őrölt kávé ára. Ennyit pedig a legtöbb család simán elkávézik. (Ha nem is otthon, akkor a melóhelyen az automatából megvett kávékkal kiegészülve egészen biztosan.)

Tudom, hogy mint szinte minden szülő, Te is felelősséget érzel a gyerekedért. Nem csak most, hanem a jövőjéért is. A jövőt pedig most tudjátok megalapozni. Itt az ideje nekifogni.

Tetszik? Oszd meg! Kritizálod? Kommentáld! Csak egyet ne tegyél: ne legyél közömbös!

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube