Kvízjátékok a pénzről

Már a múlt héten is játékkeresőben voltam, ezt a jó szokásomat átmentettem erre a hétre is. A Kvízpart az egyik legnépzserűbb magyar kvízoldal, hát szétnéztem, vannak-e rajta kvízjátékok a pénzzel, a pénzről. Hát vannak. Olyanok is, amelyek kisebb-nagyobb gyerekeknek is jók.

Kvízjátékok a pénzről

 

Amit kisebb gyerekeknek is ajánlok, mivel ezek inkább csak megfigyelésen alapuló kvízjátékok a pénzről:kvízjátékok a pénzről

  • Magyar pénzek – vagyis azt kell eltalálni, hogy melyik pénzünkön mi látható.
  • Magyar forint – ugyanez pepitában, csak ez már kiegészül a különleges kiadású érmékről szerzett tudással is.

Kicsit nagyobb, a pénz iránt kifejezetten érdeklődő gyerekeknek ajánlott kvízjátékok a pénzről:

  • Hol milyen pénzt használnak? – nemzetközi valutanemekről szól a játék
  • Mi a pénzneme? – lényegében ugyanez. Annyi benne a baki, hogy elfelejtették frissíteni, és a játék szerint Szlovéniában még mindig tolár a fizetőeszköz, holott már egy ideje ott is euro a fizetőeszköz.
  • Pénznem – ez is az, és ez, ahogy elnéztem, aktuális is.
  • Közmondások – a pénzzel kapcsolatos szólások, közmondások gyűjteménye. Némelyiket folytatni kell tudni, némelyiknek a jelentését kell ismerni.

Nagyobb, történelem iránt is érdeklődő gyerekeknek:

  • Euro előtti pénznemek – nem egyszerűen csak azt kell tudni, hogy milyen pénz volt az euro előtt forgalomban az euroövezet országaiban, hanem azt is, hogy mi volt rajtuk… 🙂 Nem árt előtte egy kicsit kutakodni az interneten.
  • Római pénzek – a római pénzek veretőiről, anyagairól, címleteiről szól a játék
  • Pengő pénzrendszer – és hogy egy kicsit hazabeszéljünk: a pengőről is van játék.

 

Napfényes jókedvet, jólétet! 

🙂 Csilla 🙂 

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube