A pénz egy nagyszerű találmány…

Ez volt a címe annak a postnak, amit az egyik Facebook csoportban indított valaki. Szerintem ő sem számított arra, hogy mi minden fog össze jönni reakcióként…

Persze nekem is van véleményem, de ezt most erősen visszatartom. A Tiédre viszont annál inkább kíváncsi vagyok: Te mit gondolsz? Milyen találmány a pénz? Nagyszerű vagy éppen középszerű? Netán egyenesen tragikus? Na és mi a váleményed arról, amit a Facebook-csoportban mondtak, írtak róla a többiek? Tévhit vagy egy távoli igazság? ? Tudatlanság vagy egy másféle tudás? Absztrakció vagy a realitásérzék elvesztése?

Te mit gondolsz a pénzről? 

És akkor íme a végeérhetetlen tiráda arról, hogy nagyszerű találmány-e a pénz… 

„A gazdagoknak!! A szegények meg keresik, csak nem találják! De lehet,hogy rossz a technika,amivel keresik! Kell valami jó pénzcsalogató versike,pl.:”Pénz bácsi gyere ki,vár a XY ideki!” XD!”

„Az embereket jól meglehet általa ismerni :P”

„Szerintem nem…”

„A pénz valóban egy „nagyszerű találmány”. Nem kell energiát fektetni a szeretetbe. Elég, ha gátlástalanul átgázolunk néhány emberen, és már meg is van! Mármint a pénz. – így gondoltad?”

„Annyira nagyszerű találmány, hogy az emberek mindent feláldoznak azért, hogy megszerezzék.”

foto: freedigitalphotos.net

„Főleg , ha ügyes kezek hozzák össsze:)”

„A szeretet nem azért van ingyen, mert nem ér semmit, hanem azért, mert megfizethetetlen. :)”

„Csereberéhez értékmérő. Egy pici lapos kártya a brifkóban és meg vagy győződve, hogy gazdag vagy. Vicces hogy a tudatállapothoz elég.”

„A pénz csak egy eszköz, nincs vele semmi baj. A pénz elvakult SZERETETE az, amely a problémákat okozza.”

„Akinek gond a pénz, az örüljön neki, hogy a gazdagok bajlódnak vele helyette…ennyi! :)”

„Szégyelljétek magatokat! Ha szeretitek a pénzt, azé! Ha nem, azé! Én biztosra megyek! És aki nem szereti, adja ide, aki meg szereti, annak menedzselem! Amúgy a felvetés, azt hiszem, nem a pénz által kiváltott emocionális állapotról szólt, hanem praktikusságáról. Jobb mint 3 tyúkkal a honunk alatt kozlekedni.”

„Most ültesd be a bőröd alá a bankkártyát és kezdj el úgy viselkedni, amennyi pénzt belegondolsz. Elég érdekes lesz. (Hogy van-e házad, az kiderül, amikor hazaérkezel.) Ennyire tudatkérdés, illetve hiedelemkérdés”

„A pénz 1 tárgy , a.d. rómaiak találták fel azt, hiszem, vagy a görögök. Túl van misztifikálva ez a gazdag-szegény kérdés. Mindig volt és lesz különbség az emberek között anyagi értelemben. Ezt el kell fogadni.”

„A pénznél csak egy dolgot szeret a gyarló ember jobban… a mások pénzét!”

„Amúgy a pénzt azért nem szeretik sokan, mert az elosztása nem racionális, random és teljesen kiszámíthatatlan. És Pareto törvényét követi. Ezeket érdemes megérteni, mert a pénz csupán egy eszköz. Legtöbb gazdag embert (akiből sokat ismertem, ismerek) nem a pénzük miatt nem szerettem, hanem a filozófia élvezet teljes hiánya miatt. Ha sok csajom, paradicsomom van, élvezni is tudni kell. Ehhez kell némi rafinéria, kifinomultság, fatalitás, és leginkább az ember saját hibáinak ismerete. És ez, az utolsó általában teljes egészében hiányzik. Mintha észre sem vennék legtöbben, hogy a véletlennek, a szerencsének sokkal nagyobb szerepe van, mint gondolnánk. És semmi sem állandó. Ha vannak itt, akik hisznek a reinkarnációba, nyugtassa meg a tudat őket, hogy egyszer ők is gazdagok lesznek. És ami engem illet? Mivel én nem hiszek a reinkarnációban, ezért én inkabb ma élvezzem. Élvezzem, ez a kulcsszó. A pénzt. Legalább ugyanannyi élvezetet nyújt, mint egy kényelmes szék, vagy egy jó autó.”

„Ha kíváncsi vagy, Istennek mi a véleménye a pénzről, nézd meg azokat, akiknek adott belőle.”

„Itthon elítélik a pénzt…meg is látszik az ország gazdasági helyzetén…ennyi!”

„Papír csak és olcsó fém… Jobb lenne a világ, ha ki sem találták volna. Te adnál nekem búzát, esetleg kenyeret, amiért én szőnék neked pulóvert. Neander-völgyi gondolkozás, de szebb és egészségesebb lenne a Föld nevű sárgolyó! Szerintem:'( Nem lenne ennyi vallási nézeteltérés vagy háború, nem lenne lyukas ózonréteg, nem szipolyoznánk ki a földet, nem mérgeznénk a környezetet. Meg nem lenne Facebook:)”

„Ahol teljes a bizalom, ott nincs szükség pénzre.”

„De sajnos ma már mindenképpen szükség van rá! Viszont a fene megette, hogy ekörül forog a Föld, és nélküle senki, semmi vagy, csak egy eltaposandó gaz.”

„A vagyon a szabadság egyik eszköze. A vagyon hajhászása azonban a rabszolgaság egyik formája.
Frank Herb”

Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy pénzügyi nevelőként tudtam-e, mibe vágom a fejszém, amikor feltettem magamban, hogy pénzügyi intelligenciát oktatok… Aztán úgy gondolom, hogy ha már csak egy családnak is tudtam segíteni, akkor már megérte… mert egy valami egyértelmű: szükség vana  melómra. Kinek többé, kinek kevésbé, de szükség van rá. Még egy jó darabig.

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube