Az idő = pénz?

Én rendszeresen állítom, hogy igen. Ezzel szemben ma akadt a kezembe a Mindennapi Pszichológia c. lap legújabb száma, amely szerint viszont nem, mert az a legtuttibb út a boldogtalansághoz, ha valaki egyenlőségjelet tesz az idő és a pénz közé. Ilyenkor mi van? Semmi. Pontosabban semmi különös. Csak már megint valahol a két szélsőség között van az igazság. Tehát nézzünk megint a sorok közé…

Személyes pénzügyeid terén eddig elsősorban a befektetések, megtakarítások ürügyén beszéltem a pénzről. Ugye, ismerős a képlet, miszerint:

pénz X idő = tőke

azaz ha egy bizonyos összeget akarsz felépíteni, akkor jobb, ha minél hamarabb kezded, mert akkor kisebb részletekből is össze

foto: freedigitalphotos.net

tudod rakni ugyanazt a vagyont. Ez eddig tökegyértelmű, minden gazdasági suliban első évben tanítják.

De van más összefüggése is a pénznek és az időnek – még magánemberként is. És nagyon kevéssé hiszem, hogy ez az összefüggés boldogtalanná teszi az embert. Max akkor, ha nem jól használja. És itt kell nagyon a sorok közé nézni.

A torontói Rotman Üzleti Iskola kutatóinak felmérése ugyanis csak azt az aspektust vizsgálta, hogy kinek mit jelent a szabadidő… A kutatók arra jutottak, hogy aki alapjáraton pénzben méri az idejét, az saját maga alatt vágja a fát, mert képtelen a szabadidejét úgy eltöltenihogy ne arra gondolna, mennyi pénzt kereshetne ennyi idő alatt. Éppen ezért nagyon figyeljen oda mindenki, mert mostanság terjedőben van az óradíjas fizetés, és ez kihat az emberek szabadidejére is…

Sorry, de most minden sejtem tiltakozik. Egyszerűen a tapasztalat okán. Dolgoztál már valaha is multinál fix fizuért? Elvileg heti 40 órában? Gyakorlatilag meg minimum 50-ben? Az szerintem sokkal inkább negatívan hat az emberek szabadidejére, mint az, hogy tudom, mennyit ér az időm, így pontosan tudom, hogy a munkaidőmben mennyit kell megkeresnem ahhoz, hogy elég legyen a szabadidőm gondtalan eltöltésére is?

Ugye-ugye, hogy már megint csak nézőpont kérdése az egész?

Ha igazán tisztában akarsz lenni azzal, hogy az idő és a pénz milyen szoros, és milyen valós összefüggésben van, akkor van egy ajánlatom…

A Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete, amelynek nem csak oszlopos, hanem alapító tagja is vagyok, mi több, keresztanyja is 🙂 , rendszeresen szervez nyílt napokat, ahová bárki, hangsúlyozom, bárki, tehát pasi is, nyugodtan bejöhet, és meghallgathatja mindazt, amivel a vállalkozónőknek, vagy a vállalkozás gondolatával még csak játszadozó nőknek segíteni akarunk. Ezen kívül minden hónap harmadik hetében tréninget is tartunk, amelynek során elmélyedünk ugyanabban a témában, amelyet már a nyílt napon is feldobtunk. Májusban ez a téma pedig az időgazdálkodás lesz.

A tréningnapon például éppen Vidi Rita lesz az, aki elmagyarázza, miért lényeges, hogy igenis tudd, mennyit ér az időd, és hogyan számold ki – no meg hogyan kérd meg az árát. Tőlem rengeteg eszközt kapsz ahhoz, hogy megtanulj gazdálkodni az időddel, Rácz Györgyi pedig megmutatja, hogy mennyi csillivili technikai kütyü lesz ebben segítségedre.

És hogy mi köze ennek a Te személyes pénzügyeidhez? Gyere el, és megtudod! Itt tudsz szétnézni és bejelentkezni ›››

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube