Hurrá, nyaralunk! Vagy csak befektetünk?

Készülsz már a nyaralásra? Hogy nem tudsz elmenni, mert egy rahedli pénz? Gyakorlatilag egy kisebb befektetés? Nem is hinnéd, hogy mennyire. Persze most is egy kicsit másképp, mint ahogy reflexből hiszed…

Igen, a nyaralás költséges dolog. Ha valamelyik tengerpart a cél, akkor mindenképpen, és tényleg elviszi egy kisebb befektethető vagyont. Ha csak a magyar tengerre akarsz szállni, vagy megteszik a magyar hegyek-völgyek is, akkor kicsit kevesebb. De azért még itt is lehet egy-két cselt bevetni, hogy vastagabb maradjon a pénztárcád, és még Te is pihenni tudj – családostul persze.

Tipp no. 1 – First Minute ajánlatok

Igen, ilyenek is vannak. Ha nem utazás a téma, akkor koránkelő, vagy early bird kedvezménynek szokták hívni, ugyanaz pepitában. A lényeg, hogyha már hónapokkal korábban lefoglalod a helyet Magadnak, akkor bizony tekintélyes kedvezményt kapsz az árból, általában 20-25% körül, de van, ahol 30%-ot is engednek. Ha így nézed, akkor a kajapénzetek tekintélyes része megvan a nyaralásra. És ez igaz nem csak a kül-, hanem a belföldi nyaralásokra is.

Tipp No. 2 – Last Minute ajánlatok

Na, ez már gondolom, ismerősebb mindenkinek. Itt még a first munite-nél is nagyobbat lehet fogni, viszont kell hozzá egy idegrendszer: ki kell várni, hogy legyen hely, gyakorlatilag bármikor készen kell állni az utazásra. Kicsit emlékeztet engem ez a szitu arra, amikor mindenórás voltam az éppen aktuális gyerekemmel, és állandóan ott csücsült a sarokban a telepakolt bőröndöm, hogy ha menni kell, akkor menni is tudjunk…

Tipp No. 3 – kuponos ajánlatok

Eszement sok utazást, wellness szállós programot, stb. hirdetnek a mindenféle kuponos oldalakon a szállodák, motelek, hostelek, tanyák, falusi turizmusban érdekelt panziók, stb. Némelyikhez féláron is hozzá lehet jutni, de volt már 60%-os

foto: freedigitalphotos.net

kedvezményű is… Tény, nem ez a legjobb biznisz a szállóknak, viszont a kupont nem is erre találták ki, hanem arra, hogy érdeklődőt szerezzen, akit aztán a szolgáltatásaival annyira elkábíthat, hogy visszajáró vevőt csinál belőle. Na, ez Neked tiszta haszon!

Tipp No. 4/1 – rövid pihenők a hosszabb nyaralásban

Na, ez pl. a mi taktikánk az idei nyárra. Ugyanúgy lesz egy hosszabb, kb. 10 napos egybefüggő szabadság nekünk is, mintha elmennénk valahová, de a „bázisunk” továbbra is itthon van. Ha tetszik valami, akkor szaladozunk egy-két napra ide-oda. Egyik nap, mondjuk Aggtelek, másik nap esetleg otthon pihi, harmadik nap meg Tiszaszőlősön az egyik kis panzióban az élményfürdő, stb. Megvan a rögtönzés, a spontaneitás érzése, és nem is kerül annyiba.

Tipp No. 4/2 – saját gyártású hosszú hétvégék

Ez a másik taktikánk az idén nyárra: mivel a 10 nap összefüggően nem nagyon apasztja jelentősen a rendelkezésre álló szabadságkeretet (40 éven felül vagyunk a férjem is, meg én is), ezért csinálunk hosszú hétvégéket a nyáron többet is, hadd kopjon a szabi. Ha a hétvégét közrefogod a péntekkel, meg a következő hétfővel, akkor két nap szabadságból van négy nagy nyaralásod. 🙂 Négy nap alatt meg már meg lehet járni egy-két helyet, sőt pihenni is lehet.

Tipp No. 5 – maradj otthon!

Ha végképp úgy érzed, hogy ezt a nyarat nem a Te pénztárcádra szabták, akkor sincs gáz. Maradj otthon, csak éppen csinálj mást, mint amit szoktál. Ne most akard felásni a kertet, megépíteni a kerítést, kifesteni a házat, a szabadságot nem erre találták ki. Ha elutaznál, ott mit csinálnál a szálláson? Gondolom, aludnál (próbálod bepótolni a lemaradást), olvasnál, hogy kikapcsoljon az agyad, esetleg a gyerekeiddel játszanál tollast, focit, mittomén. Ezt otthon is megteheted. A takarítás, kerítésfestés meg ugyanúgy megvárna, mint akkor, ha elutaztál volna.

Mire való a szabadság?

Hát arra, hogy befektess Magadba meg a családodba!

Befekteted az időt és a pihenést, na meg az erre szánható pénzt a saját munkaerőd rekreálásába. Mit gondolsz, miért adnak a munkáltatók erre az időre is fizetést? Mert ha nem ez lenne a cél, akkor még szabadságra sem engednének. Csak az az egy oka van, hogy elenged a céged, és a nemdolgozásodat is fizeti, hogy abban reménykedik, hogy ha kipihenten jössz vissza, akkor még sokkal jobban fogsz dolgozni, mint előtte. Ezért éri meg neki, hogy fizesse a szabadságodat is, mintha ott ülnél bent az irodán.

Akkor pedig tegyél is így!

Te milyen verzióban fogod Magad és a munkaerődet, a fantáziádat (igen, az is része a jól dolgozó jómunkás embernek/assszonynak) rekreálni? Írd meg, hátha valamit kihagytam!!!

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube