Kicsi szünet – avagy kisördög a dalszövegben

Ez a cikk sem mostani, de az új oldalon, az eznemjatek.com-on is van létjogosultsága, ezért most újból előveszem. Érezd jól Magad!

Mivel a vagyonépítés, befektetés témaköben a kiskakas-kisördög meccs lezárult, és a kiskakas hozta a szokásos eredményt (vagyis K.O.-val győzött), most a követező meccs előtt beiktatok egy kis hátradőlést – olyan ez, mint amikor a TV-ben a kosármeccs szünetében lemegy a könnyed pompom-lány műsor.

A Facebookon bukkantam rá egy vagesz csajszi, Talabos Viki egyik jegyzetére, amiben egy dalszöveget tett közzé. Mikor elolvastam, rögvest azt találtam lelevelezni a párjával, Molnár Ferenc Webkukkolóval, hogy alkalomadtán kielemezném pénzügyi nevelési szempontból is a dalszöveget. Feritől mint a dalszöveg másfél sorának szerzőjétől erre azzal a kitétellel kaptam engedélyt, hogy feltétlenül közlöm, hogy az előadó a Bitchgood, a dal címe pedig Hétfő 8-tól.

Na, akkor túlestünk a formaságokon, jöhet a dalszöveg! De előtte egy figyelmeztető lövés: a dalszöveg helyenként kíméletlen realizmussal ábrázol életérzéseket, kicsit kiüt rajta Ady Endre „kínjában káromkodott vagy fütyörészett” feelingje, csak itt tényleg ki is mondják, amit káromkodnak, fütyörészésről meg szó sincs. Tehát aki valami emelkedett széplelkű-élményre számít, az most hagyja abba az olvasást, mielőtt beleszalad egy nagy csalódásba…

Szóval:

Hétfőn nyolctól fél ötig
dolgozok, mint az állat.
Hétvégéig ki kell bírnom,
mert az élet meg nem állhat.

Kedden sír az asszony,
lenyúzná a bőröm.
Meguntam már régen,
de nincs, aki rám főzzön.

Szerdán mindig a hideg ráz,
ha arra gondolok:
telik kajára, de másra nem,
épphogy megvagyok.

Csütörtök az nem más,
mint egy ugyanolyan kibaszott szar nap,
A hétköznapok táborában
csak még egy pofon a szarnak.

Péntek reggel frissen kelek,
hisz nyolc óra és vége.
Előttem van, érzem már,
egy részeges hétvége.

Ez a nap most csak az enyém
és azt csinálom, ami jó nekem,
ma lehetek jó a rossz helyen,
vagy lehetek rossz a jó helyen.

Ez a nap most csak az enyém
és azt csinálom, ami jó nagyon,
ma elküldhetsz engem akárhová,
hidd el, rád hagyom.

Ha valaki a műelemzés után még műélvezetre is vágyik, akkor az oldal alján megtalálható beágyazott videoban élesben is megtekintheti, ill. megműélvezheti a fentebb ismertetett dalt.

Na, szóval: kénytelen vagyok azt mondani, hogy a fiúk a zenéléshez minden bizonnyal jobban értenek, mint a pénzügyekhez. Meg akár csak a pénzügyi intelligenciához. A dalszöveg szerint legalábbis. (Aztán élőben meg lehet, hogy nagyot csalódnék, és jó irányban.) A dalszöveget ugyanis szerintem egy az egyben a kisördög diktálta. A fiúk ugyanis nagyon jól visszaadtak egy olyan életérzést, amit nagyon sok magyar jó munkásemberen látok: ez pedig az „Ez van, ezt kell szeretni”-feeling. Coachingban ezt úgy mondjuk, hogy tipícsnyij reaktív szemléletből csodálkoznak rá a világra – jelen helyzetben ez a bányászbéka-perspektívát jelenti. Ugyanis ami van, az készen van, és megváltoztathatatlan. Hm. Ez eddig OK.  De ha Te nem változol, öreg, akkor mi a fenétől lenne jobb Neked, elárulod???

Hétfő – reggel nyolctól fél ötig nyomod ezerrel. Hm. Ugye, Neked is megvan a jó magyar alkalmazott munkásember képe? Jó. Meg egyébként is „hétvégéig ki kell bírni”, mert Te egy biorobot vagy csak. Az látszik, hogy ez Neked se jó, csak éppen „ez van, ezt kell szeretni”, és akkor az élet ugyan megy tovább, az ész viszont itt meg is állt, és egy helyben topizik. El kéne dönteni, hogy most akkor ez kell-e Neked, vagy sem…

Kedd – na, most még jön az asszony is! Nyűgös is, meg uncsi is, de „ez van, ezt kell szeretni”, meg egyébként is kényelmes, mert legalább van, aki a rabszolgamelót is megcsinálja Melletted. Na már most, kedves, ki mondta, hogy az asszonynak kell megváltozni? Meg tudod őt változtatni? Min tudsz változtatni? Egyedül csak Magadon. De ha Te változol, akkor már nem vagy reaktív, hanem Te kezdeményezel, és arra valamit lépni kell a környezetednek is. Vagyis ők is Veled együtt változnak. Ha meg mégsem, akkor úgysem tudják Veled tartani a lépést, és akkor lemaradnak. Önként. És akkor már Neked sem kell vacakolni az asszonnyal. Ha meg netán asszonypajtás is felveszi Veled a fordulatszámot, akkor kiderülhet, hogy ő sem egészen az a csaj, akinek eddig hitted…

Szerda – na, mostanra már eljutottunk addig, hogy csak kibuggyant az elégedetlenség is! Csak arra fussa, hogy éhen ne halj, de a vágyaidra már nyista. Jó, akkor kérdés: ki tud ezen változtatni? Az állam? A kormány? Mondj egy példát, amikor ők segítettek Rajtad akár egyszer is annyit, hogy érdemben emelkedett tőle az életszínvonalad! Jó, akkor ez a kettő kilőve! Ki maradt még? A munkáltatód? Ugye, ezt Te sem gondoltad komolyan! Ki maradt még? A bank? Hitellel? Hm, lehet ez is megoldás. Csak számold ki, hogy meddig lesz ez megoldás. Ha a kaján kívül nem futja másra, akkor a hiteltörlesztésre miből jutna? Na, ugye, hogy megint csak Te maradtál, mint beszámítható lehetőség!

Csütörtök – na igen, a csütörtök-feeling: már majdnem vége, de mégsem, most kell összeszedni az utolsó erőtartalékokat is, hogy még a pénteknek neki tudj rugaszkodni. Ellenben már rohadt uncsi az állapot. Naccerű. Változási lehetőség? Kin vagy min múlik?

Péntek – a szervezet és a tűrőképességed utolsó tartalékait mozgósítod, mielőtt belerévedsz a pótcselekvésbe, egy egész hétvégés alkoholos-kómás elhajlásba. Jó. Hétfőn reggel meg csak azt tudod, hogy két nap kimaradt az életedből, és csak a fejfájás, a kialvatlanság, meg a laposabb pénztárca maradt belőle emléknek. Egyébként minden más maradt. Lereagáltad a nyomorod, csak éppen nem változtattál rajta.

Refrén – most van végre valami változás! Most már nem az „ez van, ezt kell szeretni”-életérzés uralkodik Rajtad. Nem, ez valami egészen más!!! Ez a „minden mindegy”-feeling. (Nem összekeverendő a „bármit megtehetek”-érzéssel, mert ahhoz kéne némi anyagi függetlenség is, ugyebár.)

Na, ezek után vannak még javaslataim is…

Ha a fiúk a szívükből írták ezt a dalt, tehát saját gondolatok, tapasztalatok alapján íródott, Te pedig Magadra ismertél a soraikban, akkor 3+1 dolgot ajánlok mindannyiótoknak:

  1. kezdd el olvasni a blogomat, mert már az is jót fog tenni! A lelkednek, meg a pénzügyi IQ-dnak is.
  2. sürgősen iratkozz fel a hírlevelemre, nehogy valamiről lemaradj, amit megtanulhatnál, plusz akkor kapásból kapsz 3+2 jótanácsot is, hogyan alapozd meg a pénzügyeid feletti uralmat! (Nehogy már a pénzügyeid uraljanak Téged!) Plusz egy Családi kassza Edzésprogramot, és extraként egy Alaphang videotréninget. Katt ide, és nézd meg!
  3. azonnal nézz szét a Bölcsek köve rovatomban is, mert ott kapsz olyan ingyenesen letölthető hasznosságokat, okosságokat, kütyüket és ketyeréket, amikkel meg is tudod csinálni, amiről a 3+2 jótanácsban olvastál!

És a +1: ha még ezek után sem tudod, hogy fogj neki, akkor rendelj tőlem Magadnak egy kezdőlökést! Írj az info kukac eznemjatek pont com email-címre, és bérelj fel! Olyan coaching ülést kapsz, hogy tapadni fog Rád a pénz, mintha pénzmágnes volnál!

Szóval hajtsd el a kisördögöt, a dalszövegen meg röhögj egy jót. Ahogy a kiskakas is csinálná…

Itt meg jön a műélvezet:

Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube