Pénzügyi akadályverseny – ilyen is van…

Bármilyen hülyén is hangzik a pénzügyi akadályverseny, bizony van ilyen. Én csináltam. Méghozzá augusztusban Borsosberényben, az ottani Művésztelep gyerektáborában. A cél az volt, hogy a gyerekek játék közben szedjék magukra az alapvető pénzügyi ismereteket és a pénzügyi intelligencia alapjait.Pénzügyi akadályverseny

Első nap délután tartottunk egy laza beszélgetést a gyerekeknek olyan könnyed témákról, mint kamat, infláció, befektetés, stb. Másnap pedig végig kellett menniük egy útvonalon, amit én jelöltem ki a faluban, és minden állomásán meg kellett keresni a megoldandó feladványokat. Amolyan kincskereső játék keretében. Ehhez persze térképet is kaptak a gyerekek. Persze nem elégedtem meg szimplán ennyivel: minden állomáson várta a gyerekeket még egy részfeladat is, amit csak akkor tudtak megoldani, ha minden állomáson összegyűjtötték a részfeladatokat. A célállomáson aztán ezeket összerakva tudták megfejteni a kódolt üzenetet.

Hogy milyen élményeket szereztem a táborban, és milyen eredménnyel zárult a játék, valamint arról, hogy mi mindenre készülök itt hallgathatod meg Mátyás Anita, a tábor szervezőjének velem készített interjúját. Ha többet is meg akarsz tudni a táborról, akkor Anita oldalán még olvashatsz róla egyet s mást.

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube