SZPR – kérek 10 bátor önkéntjelentkezőt!!!

A múlt évet a pénzügyi tervezéssel zártuk, mint olyan dologgal, amivel sokkal könnyebbé teheted az életedet 2013-ban. (Igaz, ehhez nem elég „csak” maga a tervezés, hanem az is kell, hogy amit megterveztél, azt csináld is…) A visszajelzések nem voltak ugyan nagy számban (ez részben betudható az ünnepek alatti gyérebb olvasottságomnak is), ellenben nagyon pozitívak. Volt olyan kommentelő, aki azt írta, hogy milyen jó, hogy ezt most így egyben látta leírva, mert ezt neki még így soha senki nem mutatta meg, nem magyarázta el, így aztán nem is jutott sehová.

Ez az utolsó mondat aztán úgy szöget ütött a fejemben, hogy rögvest gondolat, azt pedig tett követte… Kissé gondban is vagyok, mert ennyire ötletszerűen nem vágtam még bele semmibe, ettől alaposabban szokásom megtervezni a dolgaimat, most azonban úgy érzem, hogy ezzel nem várhatok többet, mert nincs mire. Úgyhogy öveket becsatolni, mert 10 bátor önkéntjelentkezőt keresek!!!

A dolog lényege három betű…

foto: saját montázs

foto: saját montázs

Ez a három betű ugyan együtt kiejthetetlen, ellenben nagyon hasznos. (Különösen annak, aki szereti azt mondani magáról, hogy a pénzügyek terén intelligens.) És teljesen ingyenesen hozzáférhető. Tudom, máshol ez lenne az az anyag, amit súlyos ezrekért mérnének. (Ahogy az Alaphang tréninghez hasonló kaliberű online tudást sem szokás csak úgy a feliratkozásért cserébe odaadni.) Én azonban úgy gondolom, hogy az Alaphang tréning is és a most megalkotandó SZPR is olyan alapvető tudást ad a pénzügyekről, a helyes pénzügyi gondolkodásmódról, amivel mindenkinek, ismétlem, MINDENKINEK tisztában kell(ene) lennie.

Pénzügyi intelligencia oktatóként és pénzügyi coachként két mottóm van, az egyik így hangzik:

A jó(l)lét mindenkinek alanyi jogon jár!

Ennek szellemében indítom útjára azt a rendszert, amely reményeim szerint sokaknak jelenti majd a dobbantót a pénzügyei kezelésében. Teljesen nyitott módon, szabad hozzáféréssel – itt a blogon. Bárki megnézheti, elolvashatja, a leírtakat szabadon felhasználhatja, egy fillérjébe sem fog kerülni.

Ehhez viszont rögvest kapcsolódik a másik mottóm:

Ha meg tudod álmodni, meg is tudod csinálni! – Walt Disney

Sokadszor mondom, hogy mennyire igaza volt az öreg Disney-nek, amikor ezt mondta. Minden tudás, akár a fejedben, akár papíron, csak annyit ér, amennyit használnak is belőle. Az elméleti eredmény mindig csak a 0-val egyenlő. Ha nincs megvalósítás, akkor nincs előbbre jutás, nnincs haladás, nincs elmozdulás, nincs fejlődés.

Miért olyan fontos ez?

Mert nem a szokvány tudásanyagot kapod!

Lesz elmélet, mert valahogy meg kell alapoznom a gondolkodásbeli átállásodat, de kőkemény gyakorlatorientált megközelítésekkel és példákkal is találkozhatsz majd! Mi több, időnként be is kell majd számolni a haladásról! (Szóval nem szabad ám csak úgy  a levegőbe beszélni, kérem!)

A dolog ugyanis úgy áll, hogy itt a blogon megkapod az elméletet, a gondolkodásátbillentést, helyenként még a segédanyagokat is, amelyeket ehhez szerkesztek, plusz a motivációt, a biztatást, hogy elkezdd. ha azonban ettől többre vágysz, igényeled azt is, hogy többen támogassanak, meg tudd beszélni a hasonló cipőben járókkal az éppen adódó problémáidat, megoldásokat tesztelj másokon (értsd: megkérdezed a véleményüket az ötleteidről), plusz néha az én szakmai beleszólásaimat is, akkor Neked egy mesterelme csoport kell! (Csúnyán mastermind-nak hívják.) A mesterelme csoport egy kicsi, max. 10 fős támogató közösség, amelynek tagjai zárt felületen tudnak beszélgetni egy-egy, a megvalósítás során kialakuló problémáról, a lehetséges megoldásokról, illetve kérhetnek tanácsokat egymástól, illetve tőlem. Mindezt megfejelem még néhány segédanyaggal, illetve azzal, hogy az SZPR kiépítése során minden csoporttagnak adok egy egy órás Skype-konzultációt is, ahol teljesen személyre szabott tanácsokat, megoldásokat adok.

FIGYELEM!

Az első 10 bátor önkéntjelentkező számára a mastermind csoportban való részvétel ingyenes!!!

Mi a szösz az az SZPR?

Igazad van, itt az ideje elárulnom, mi a búbánat az az SZPR. Rémegyszerű. Ez a Te Személyes Pénzügyi Rendszered. A személyes pénzügyi intelligencia új szintje. 

Igen, rendszert alkotunk! Méghozzá jól működő, személyre szabható rendszert. Ennek a rendszernek sok-sok eleméről írtam már itt korábban, ezekre az írásokra sokszor vissza is fogok térni, de így egyben, egészben, RENDSZERBEN még sosem raktam össze Neked. Most fogom.

Olyan rendszert fogsz majd itt találni, amelyet minden életszakaszodban, minden élethelyzetedben jól fogsz tudni használni – csak az eszköztárból kiválogatod, hogy éppen mi illik legjobban a Te kockázatvállalási készségedhez, tapasztalatodhoz, jelenlegi és elérni kívánt pénzügyi helyzethez. És döntesz. Ezt a döntésedet aztán megbeszélheted a mesterelme csoport tagjaival is, és velem is. Magyarul mindegy, hogy nyugdíjra szeretnél gyűjteni, saját lakásra, a gyerek taníttatására, vagy csak kiegészítő jövedelmet szeretnél, mindegy, hogy éppen egy válás után akarsz talpra állni, vagy a munkanélküli állapotból szeretnél kitörni, netán a jelenlegi jónak mondható anyagi helyzetedet megőrizni, esetleg még biztosabbá tenni. A Személyes Pénzügyi Rendszeredet mindezekhez rugalmasan fogod tudni alakítani.

Nem ígérem, hogy fél év alatt milliomossá teszlek ezzel. (Ha valaki ezt szeretné, az menjen a konkurenciámhoz, fél év után meg várom ide vissza… 😀 ) De azt határozottan ígérem, hogy

 • megtanulod, mi a különbség pl. a bankkártya és a hitelkártya között, és ehhez hasonló huncutságokat
 • megtanulsz célokat kitűzni, az azokhoz vezető utat megtervezni – ha még a mesterelme csoportba is velem jössz, akkor még a megvalósítást is megtanulod… 🙂
 • biztos alapokra helyezheted az anyagi helyzeted – vagyis mindenre fogja futni, amire kell, sőt! Nem lesz luxus elmenni a családdal nyaralni, és meglesz a szükséges biztonsági tartalékod, valamint a pénzügyi mag nagyobb, későbbi terveid (pl. lakásvásárlás) megvalósításához
 • egészséges gondolkodásod lesz a pénzről – ez nem csak a tévhitek lerombolását jelenti, hanem azt is, hogy semelyik más életterületedet nem fogja hátrányosan befolyásolni a pénzügyi helyzeted (pl. a párkapcsolatodat, az egészségedet, a személyes fejlődésedet). Meg azt is, hogy dönteni tudsz majd pénzügyi kérdésekben, mert tisztában vagy a tőzsde alapvető pszichológiájával, a gazdagságtudatos gondolkodásmód tényezővel, vagy éppen a vagyonképzés alapvető szabályaival.

Ha mindezt összerakod, és forintosítod, akkor máris milliókról beszélhetünk. Csak nem fél-, vagy egy éven belül, hanem kicsit hosszabb távon. Mert ez így jobb, akárki akármit mond.

A coach (köz)beszól:

Miért jobb az, ha két-három év alatt fut fel az anyagi háttered, minthogyha fél év alatt a nyakadba szakad pl. egy őrületes tőzsdei nyereség? Tedd a szívedre a kezed: ha most az öledbe hullana mondjuk 10 milla, mihez kezdenél vele? Tudod, hogy mihez kezdj vele, vagy rögvest az az első gondolatod, hogy hogyan költsd el? (Hogy az adósságaira költöd, hogy lakásra/házra költöd, hogy szórakozásra költöd, hogy bankbetétre „költöd”, vagy arra, hogy újabb tőzsdei hullámhegyet lovagolsz meg?) Vagy van egyéb ötleted is, ami nem elköltésen alapul?

Ha első gondolatként ez utóbbihoz esik be legalább öt ötlet, akkor nincs szükséged az SZPR-re (sajátra persze akkor is, de nem arra, amit én adnék Neked).

foto: freedigitalphotos.net

foto: freedigitalphotos.net

Miről tanulhatsz majd itt a blogon?

 1. SZPR – alapok
 2. tartalékok
 3. cash flow
 4. hitelkártya és egyéb hitelek
 5. életcélok, életpályatervezés
 6. rövidtávú pénzügyi eszlközök
 7. középtávú pénzügyi eszközök
 8. hosszútávú pénzügyi eszközök

Mindehhez persze segédanyagokat, okosságokat, kütyüket is adok (a blogon is, de néhányat csak a mesterelme csoportban), és fel fogom hívni a figyelmet néhány buktatóra is, no meg a különféle témákhoz kapcsolódó gondolkodási hibákra is.

Egy valamire nagyon figyelj!!! 

Az SZPR alapvetően a testvéroldalam, az eletdesing.hu tréningje, tehát ott kell majd jelentkezni!

Érdekel az SZPR? Akkor nincs más dolgod, mint hogy feliratkozz az eletdesign.hu hírleveleire, nehogy lemaradj akár egyetlen leckéről is!

Érdekel a mesterelme csoport? Akkor nincs más dolgod, mint emailt küldeni az info [kukac] eletdesign pont hu emailcímre „SZPR” tárgysorral, ahol megadod a neved és az emailcímedet, mert ezzel tudlak felvenni a zárt oldalra. És vigyázat, mert csak az első 10 jelentkező jöhet csak úgy!

Mi van, ha nem férsz be az első 10-be?

Gond egy szál se! Mesterelme csoportokat indítok ezen kívül is, szintén 10 fős összlétszámmal. A menet hasonló, mint az előbb:

 1. email „SZPR” tárgysorral az info [kukac] eletdesign pont hu címre, benne a neveddel és az emailcímeddel, valamint egy egymondatos leírással, hogy mi a célod azzal, hogy a mesterelme csoportba jelentkezel (pl. válás után szeretnél talpra állni, több bevételi forrást keresel, mert szeretnél töb lábon állni, 45 éves elmúltál, most már muszáj a nyugdíjra gondolnod, stb.)
 2. és vállalod, hogy befizetsz a mesterelme csoportban való részvételért havi 3.000,- forintot (ÁFÁ-val, tokkal-vonóval együtt ennyi). Ezt az árat minden hónap 15-ig kell elutalni a mailre válaszul küldött visszaigazolásban szereplő számlaszámra. Ez tűnhet soknak is akár, de gondold meg! Egy kiló őrölt kávé ára. Ennyit pedig a legtöbb család simán elkávézik. (Ha nem is otthon, akkor a melóhelyen az automatából megvett kávékkal kiegészülve egészen biztosan.)

Itt a lehetőség, hogy sínre tedd a pénzügyeidet. Egyszer és mindenkorra. 

Tetszik? Oszd meg! Kritizálod? Kommentáld! Csak egyet ne tegyél: ne legyél közömbös!

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube