Tyúk vagy a tojás… – 1 perc hízókúra a pénztárcádnak

Már nem először találkozom azzal a kijelentéssel az oldalamon, sőt még az ügyfeleim között sem, hogy „Nekem nem tanácsra van szükségem a pénzről, hanem pénzre!!! Na, abban segíts!” 

Ilyenkor általában vissza szoktam kérdezni, hogy hogyan képzeli az illető ezt a fajta segítséget. A válasz általában az, hogy mondjam meg, hogy hogyan kereshet az illető sok pénzt. Jó. Mondtam, hogy akkor képzelje azt, hogy én vagyok a pénzügyi tanácsadó. Mint ilyen én sem a pénzt fogom elé tolni, hanem tanácsokkal látom el, és neki kell majd döntenie, hogy melyik tanácsot kövesse. Innentől pedig én szoktam tovább kérdezni:

  1. a pénzügyi tanácsadó akkor mit ad Neked? Pénzt, vagy tanácsot?
  2. a pénzügyi tanácsadó tanácsaiból mikor lesz pénzed? Ha csinálsz mindent ugyanúgy tovább, ahogy eddig, vagyis csak vársz arra, hogy valaki csodát tegyen, vagy ha megfogadod a tanácsot, és Te CSINÁLSZ, TESZEL, CSELEKSZEL valamit?
  3. a pénzügyi tanácsadó több tanáccsal is ellát, már persze ha a szakmáját jól műveli, hogy kiválaszthasd a Neked legjobbat. OK. Tanácsokat kaptál. És minek alapján választasz a lehetőségek közül, ha gőzöd nincs róla, mi a jó Neked? Vagyis már ahhoz sem árt tanulni, tudni egyet s mást, hogy a tanáccsal élni tudj!

Ha már eddig eljutottál, akkor már nincs nagy gáz – csak kell egy kezdőlökés. Na, jó, ha nagyon nem tudsz mit kezdeni a problémával, akkor egy kezdőrúgás. Különösen, ha ilyen felemás a viszonyod a tanácsokkal. Ilyenkor jön jól egy coach. Mert a coach soha nem ad tanácsot. Te jössz rá a megoldásra! Egyesegyedül!!! A coach csak segít Neked rájönni, hogy mit akarsz, és hogyan.

Szóval ha eleged van belőle, hogy mindenki csak jótanácsokkal lát el, akkor másképpen is nekifoghatsz a pénztárcád hízókúrára fogásának:

  • tanulhatsz
  • kipróbálhatsz új dolgokat, és a tapasztalataidból tanulsz (bár ezt sokan kockázatosnak tartják)
  • jöhetsz hozzám beszélgetni… 🙂

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube