A pénz pszichológiája dec03

Tags

Related Posts

Share This

A pénz pszichológiája

Valószínűleg most fognak lemondani rólam az elvakult Kiyosaki-hívők, mert a mai alkalommal kilépünk a Kiyosaki-univerzumból. Van ám más is, aki érdemlegeset tudott alkotni pénzügyi intelligencia témában. Konkrétan a pénz pszichológiájának témájában.

Merthogy van neki pszichológiája. Igaz, a szerző Ruediger Dahlke, egészsen másfelől repül rá a témára, mint ahogy azt megszoktuk… Éppen ezért a legrövidebb könyvajánlót írom most, amit csak fennállásom alatt elkövettem. Egyszerűen csak azért, mert a könyv önmagáért beszél. Bármit is mondanék, lelőném a poént.

A könyv középpontjában az áll, hogy nem csak a mi agyunk, pszichénk van hatással arra, hogy mi hogyan bánunk a pénzzel, amit a legtöbb ilyen tárgyú könyv taglal, hanem a mi lelkünkre is hatással van a pénz. És ezt nem sok könyv taglalja. Innen kezd érdekes lenni az egész.

Aki fogékony az ezoteriára, az különösen fogja szeretni ezt a könyvet, de akihez nem áll annyira közel ez a terület, még az is talál benne kevésbé éteri magasságokban szárnyaló, és hasznos elméleteket. Pl. személyiségtípusok szerint is vizsgálja a pénzzel való bánásmód változatait, ill. a pénz hatását ránk.

Külön érdekesség, hogy minden fejezetben van egy meditációs kérdéssor is. Coachként én is használom a vezetett meditációt az ügyfeleimnél, ha a coachingfolyamat azt kívánja meg. Úgyhogy ez mindféleképpen érdekes lelki kalandnak ígérkezik.

A többi furcsaságot nem árulom el, maradjon benne Neked is meglepi…

Ruediger Dahlke: A pénz pszichológiája

Édesvíz Kiadó, Budapest, 2010

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube