Játékos pénzügyi nevelés karácsonyra – Tojó-toló

Ha gyermeked karácsonyi ajándékozása szülőként Neked is egy fejtörő, akkor két lehetőséged van: vagy fogalmad sincs róla, mire vágyik a gyermeked (ez ritkán szokott előfordulni, főleg, mert a gyerekek előszeretettel írják össze a Mikulásnak, Jézuskának, mit is szeretnének kapni), vagy túl sok kritériumot szabsz az ajándéknak. Például hogy ne csak szórakoztató legyen a gyermekednek, hanem tanuljon is belőle valamit. Mégse legyen unalmas, és ne végezze a játék legkésőbb az ünnep után egy sarokban porosodva. Ha pedig az ajándéknak még gyermeked pénzügyi nevelésének nemes célját is kellene szolgálnia, akkor most jó helyen jársz: csupa olyan játékot ajánlok, amelyek mind megfelelnek ennek a sok elvárásnak – és még szuper karácsonyestét is csinálhattok vele a családnak.

Comprare farmaci per impotenza senza ricetta in farmacia Online Italia. Questi farmaci incrementano il flusso sanguigno, facilitando l’immediatezza di risposta (erezione) allo stimolo sessuale.

 

 

Pénzügyi nevelés karácsonykor – türelemjátékkal? 

 

Találtam egy játékot az Okosjatek.hu boltjában, ami nem egyszerűen jó, vagy gondolkodásfejlesztő, hanem kellemes nosztalgikus emlékeket is ébreszt a korosztályomban. Ha Te is a hetvenes évek gyermeke vagy, vagy a korai nyolcvanas éveké, akkor valószínűleg még játszottál valami ilyesmivel a balatoni nyaralásokon, vagy éppen a lakótelepi placcon a többi „kulcsos” haverral.

Íme, a tojó-toló:

 

Játékos pénzügyi nevekés karácsonykor - akár intorvertált gyerekeknek is: tojó-toló

fotó: okosjatek.hu

 

Régen ezt hívtuk türelemjátéknak. Ebben viszont van egy csavar. Pontosabban 48 csavar!

 

Mitől lesz pénzügyi játék a Tojó-toló? 

 

Ebben a játékban ugyanis nem egyfajta kép összekevert darabjait kell csúsztatással, rögzített útvonalon kirakni. Hanem van 48 különböző háttér, azaz különböző kép, és ehhez tartoznak a nehézségi foktól függően eltérő számú tyúkok – na, ezeket lehet tologatni addig, amíg mindegyik tyúk alá nem kerül egy tojás.

 

Mindez azt is jelenti, hogy a különböző nehézségi fokok miatt 6 évestől bármilyen korú felnőttig mindenki talál benne kihívást jelentő feladatot.

 

Egy hibája van, mint minden tologatós türelemjátéknak: ezt sajna csak egyedül lehet játszani. Viszont ha karácsonykor (Szenteste) még utaztok is valahová, akkor útijátéknak is jó lehet (persze csak akkor, ha a kisebb gyerek mellett ül egy felnőtt is, aki vigyáz a játék apró részeire, összerakja, nem szórja szét, stb).

 

Amiért a Tojó-toló szuper játék, az az, hogy azt a fajta gondolkodást követeli meg, és edzi, amelyik a pénzügyek kezelése terén is hasznos. Ez pedig nem más, mint a szabályok közé szorítva is működni képes stratégiai gondolkodás.

 

Mi ebben a pénzügyi nevelés? 

 

Mert ezeket a készségeket, képességeket fejleszti:

 

  • logikai képességek – elsősorban a következtetés

 

  • stratégiai gondolkodás

 

  • kombinációs készségek

 

  • szabálykövetés (ez is fontos képesség, gondolj csak arra, hogy a pénzügyi életünk talán a leginkább szabályozott területe az életünknek, nem biztos, hogy van más, amit ennyi törvény, egyéb rendelkezés szabályoz – és a lelkünk nyugalma érdekében jobb, ha ezt be is tartjuk)

 

Ami pedig a hab a tortán:

 

  • a térbeli tájékozódás képessége

 

Kifejezetten pénzügyi neveléshez akarsz ajándékot karácsonyra?

Azt is megszerezheted, mert most itt vannak a Pénzmesék és a Kamaszkassza szerzői csomagok – karácsonyi változatban! ›››

Szerzői csomagok – Christmas Edition

A meglepetéscunamiért kattints a képre! 

Karácsony és pénzügyi nevelés

 

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube