Share This

A Jövő legendáriuma 2014 – március

Március - a pénzügyi nevelésben a kapcsolatok építésének ideje.

foto: freedigitalphotos.net/arztsamui

Hogyan alakíthat ki a gyerek könnyen kapcsolatokat?

Az ember társas lény, és ezzel kisgyerekkorban még mindenki tökéletesen tisztában van. Miért? Mert

  • az életben maradása a másokkal (főként a szüleivel) fenntartott kapcsolatától függ
  • tökéletes önbizalomra alapozva bátran mernek is kapcsolatokat kialakítani
  • ösztönösen tudják, hogy egymástól és másoktól is tanulhatnak, és erre szükségük is van a fejlődésükhöz

Ezeket a gyerekek mind ösztönösen érzik, tudják. És ez nagyon jó, mert a pénzügyi nevelésben sincs más dolgod, mint

  • jó példát mutatni a gyereknek, hogyan kell ismerkedni és fenntartani, ápolni egy jól működő kapcsolati rendszert (ne feledd, elsősorban Rólad vesz példát a gyerek!)
  • fenntartani az önbizalma magas szintjét (már többször is írtam,hogy a pénzügyi intelligencia alapja az önbizalom)
  • fenntartani a kíváncsiságát, hogy tanulhasson mindenkitől, akitől csak lehet (ne hagyd, hogy ezt az érdeklődést a suli kiölje belőle!)

Amiért ez fontos, az nem más, mint a hármas intelligencia elmélete, amely azt magyarázza meg, hogy mi szükséges a „beváláshoz”, a sikerességhez. A három különböző intelligencia ugyanis nemcsak együtt kell, hogy legyen a sikeres életvitelhez, de kölcsönösen hatnak is egymásra. Vagyis a pénzügyi intelligencia és az érzelmi intelligencia komoly kapcsolatban állnak egymással. Erről bővebben a PIQ MalacPersely pénzügyi nevelési e-magazin 2013 szeptemberi számában olvashatsz.

foto: freedigitalphotos.net/arztsamui

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube