Share This

Mese arról, hogy miért is csinálom én ezt…

Mese arról, hogy hogyan is kezdődött ez az egész, aztán utóirat arról, hogy most mi van…

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy munkáját szenvedéllyel és mély elkötelezettséggel végző pénzügyi tanácsadó. Fiatal kora ellenére már sok mindent látott a pénzügyek területén, de a legelső dolog, ami a szemébe ötlött, az volt, hogy az emberek mennyire siralmasan nem értenek a pénzhez. Azon gondolkodott, hogy ha az emberek kicsivel is többet tudnának a pénzről, neki is mennyivel könnyebb dolga lenne a munkája során. Hosszú vándorútján, miközben egyik ügyfelétől a másikig ment, sokszor megdöbbent, hogy hogyan lavírozhatják magukat az emberek néha nagyon durva helyzetekbe. Akadtak azonban olyan ügyfelei is, akik annyira kitoltak magukkal, a családjukkal és a jósorsukkal, hogy a pénzügyi tanácsadó a végén már csak dühöngeni  tudott. Dühe pedig az évek alatt nőttön-nőtt. Egészen addig, amíg a dühe túlcsordult, és el nem határozta, hogy dühét tettekbe fojtja.

Ezen hangulatában olvasta Újév után néhány nappal egy másik nő blogját, akiről ezelőtt azt sem tudta, hogy a világon van. Sőt, a másik nő sem tudta, hogy a pénzügyi tanácsadó is a világon van. A másik nőről annyi azért kiderült a blogból, hogy ő is ért valamit a gazdasághoz, ha már egyszer kereskedelmi üzemgazdász lett belőle, de jelenleg alapvetően három gyerekes anyaként funkcionál, és imádja a családját, meg imád velük játszani. Még a blogjában is leírta, hogy három gyerekes anyaként jött rá, milyen jó nevelési eszköz a játék, mennyire kortól független, és mennyire jó, hogy még a családot is összehozza. A három gyerekes anyuka olyan szenvedélyesen lelkesedett ezért a gondolatért, hogy képes volt ennek egy blogot szentelni.

Olvasta, olvasta a pénzügyi tanácsadó a három gyerekes anyuka blogját, addig-addig olvasta, amíg egyszer hozzá nem szólt az egyik posthoz. Az anyuka meg hivatásos kíváncsiként (ő írta ezt magáról szintén a blogban) jól meg is nézte magának, hogy ki a csuda mondja-írja a véleményét az ő gondolatairól.

Aztán meglátta: pénzügyi tanácsadó! És akkora ötlete támadt, hogy nyomban billentyűzetet ragadott, és levelet is küldött a pénzügyi tanácsadónak. Mivel a pénzügyi tanácsadó is gondolt már erre az ötletre, igaz, nem teljesen ebben a formában, így hamar találkoztak az álláspontok és a szenvedélyek. Aztán már együtt gömbölyítették az ötlet kezdetben még kissé szögletes részeit, és aztán összesimították azt, amiről eddig mindenki azt hitte, nem lehet: a pénzügyeket és a játékot. Csináltak hát egy családi játszóteret a neten, ahol mindenki kedvére és jó kedvvel gyakorolhat és tanulhat, mert észre sem veszi, hogy tanul. Hiszen játszik.

A különböző szenvedélyek összeházasításának az eredménye most ez a honlap, amit itt látsz.

Ez Magyarország első online családi pénzügyi játszótere. Azért születhetett meg, mert egyikünknek mániája a munkája, vagyis a pénzügyek, mások jobb anyagi helyzetbe segítése, a másikunknak pedig a játék, a családok összekovácsolása.

Hát jól nézd meg, mire nem képes két nő, ha elég elszánt!

Érezd jól Magad nálunk!

Utóirat: bár az élet más célokat jelölt ki kettőnk számára, az oldal azért még él, és én viszem tovább.

Úgyhogy most nézd meg azt is, mire képes egyetlen nő, ha elég elszánt!

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube