Havi plusz 10 ezer…

– Már megint elszórtad az összes pénzed?

– Nem elszórtam, csak elmentem a haverokkal. És megint szeretnék, úgyhogy kérek még pénzt!

– Nem gondolod komolyan? Már egy kazal pénzt elköltöttél ebben a hónapban, és még csak 12-e van!

– Miért, már szórakozni sem szabad?

– De szabad, csak jó lenne hozzá egy kis ész is! Mit gondolsz Te, lopom én a pénzt?

– Anyu, miért nem érted meg, hogy amit adsz, az nem elég? Nem én tehetek róla, hogy ennyibe kerül egy mozijegy! Most üljek itthon a négy fal közt, hogy ne legyen drága?

– Nem, de azért jobban meggondolhatnád, hogy mire szórod el a pénzt! Hol láttad Te, hogy én is két kézzel dobálom ki a pénzt az ablakon?

– Jajj, Neked mindig a pénz a mániád! Hagyjál lógva!

 

Ha nem is pont szó szerinti az idézet, de

ismerős a fenti párbeszéd?

Akkor Te

 • szülő vagy
 • tinigyerekkel,
 • akinek sehogy sem tudod elmagyarázni a pénz értékét, megbecsülését?
 • Netán rendszeresek is az ilyen jellegű viták,
 • és már nagyon szeretnél újra családi békét Magatok körül?

Akkor a legjobb helyen vagy!

Himer Csilla
pénzpedagógus
pénzügyi coach

Üdvözöllek, Himer Csilla vagyok, pénzpedagógus, pénzügyi coach, gyakorló szülő, egy majdnem felnőtt, egy tini és egy kisiskolás gyerek édesanyja. És hidd el, van gyakorlatom az ilyen családi viták rendezésében – nem csak szakmai alapon… 🙂

Végzettségeim szerint (kereskedelmi üzemgazdász – ma közgazdásznak hívják – és mérlegképes könyvelő) értek a pénzhez. De meg kell mondjam őszintén, ezek miatt csak a nagy, átfogó képet értettem a pénz forgásáról. A magánpénzügyekről én is utólag tanultam – önképzéssel és gyakorlattal.

Amiért még elmondhatom magamról, hogy tudok segíteni Neked, azok a pedagógiai és pszichológiai tanulmányaim. Gyermek- és ifjúsági felügyelőként láttam már közelről komoly problémákkal küzdő gyerekeket is, coachként pedig megtanultam a leghatékonyabb módszereket ezen problémák megoldásához nyújtani.

Én készen állok. Kezdhetünk?

 

 Az ügyfeleim között és a baráti körömben is egyre többször ismétlődő problémaként bukkant fel, hogy a szülők nem igazán tudták megértetni tinigyerekeikkel, hogy a pénzt értékelni, megbecsülni és beosztani kell. A baj nem is az volt, hogy a probléma fennállt, hanem az, hogy tartósan nem sikerült megegyezni, zöld ágra vergődni. Egy idő után aztán meglepő módon szinte minden családban ugyanazt tapasztalatam: megmerevedtek a frontok, állóháború alakult ki, ami rendszeres veszekedések formájában robbant ki. Mindez persze alaposan megtépázta a szülő-gyerek viszonyt, és a szülők ettől rendesen szenvedtek. (Utóbb persze nekik is kiderült, hogy minden ellenkező jel dacára a gyerekek is, méghozzá nem is kicsit.) Mindez persze csak tovább mérgesítette a viszonyt, mert a szülők és a gyerekek is eljutottak abba a fázisba, hogy mindkét oldal a másikat hibáztatta a kialakult helyzetért… Csak úgy röpködtek a „Miért nem kíváncsi arra soha senki, hogy én mit akarok, gondolok?” vagy a „Ha nem tetszik, akkor majd nem kapsz többet pénzt/nem veszek Neked márkás cuccot, stb.!”, esetleg a „Úgyis csak az az igaz, amit Te mondasz, mindenki más meg elmehet…” kezdetű mondatok.

Ismerős?

Ha igen, akkor sajna már előrehaladott állapotban van Nálatok is a konfliktus.

De van egy jó hírem!

A többszörös és hosszabb időn keresztül szerzett tapasztalataim alapján most megalkottam egy olyan módszert, amely hatékonyan segít Nektek a pénz okozta problémák megoldásában!

És nem csak ebben!

Hanem abban is, hogy normalizálódjanak a családi kapcsolatok!

Nem hiszem, hogy kőbe lenne vésve, hogy egy tinigyereknek kötelező rosszban lenni a szüleivel. Sőt!

Éppen a mai világ tempója, bőséges információsokkja és szegényes kapcsolati viszonyai miatt a gyerekekben is különösen nagy az igény arra, hogy legyen egy biztos hátországuk. (Legfeljebb ezt ők még így nem ismerik fel.)

 Ez pedig mi lehetne más, mint a családjuk, a szüleik?

Ha a pénz miatt vitatkoztok, az nem csoda: a fogyasztói társadalom szinte kiélezi az emiatt kirobbanó családi konfliktusokat. Ezeket azonban lehet kezelni, és jól kezelni!

Szóval ha eleged van abból, hogy

 • a tulajdon gyerekeddel, akit mindennél jobban szeretsz, nem értitek meg egymást
 • kizárólag a pénz miatt vitatkoztok, ergo a „pénz teszi tönkre a kapcsolatodat a gyerekeddel”
 • minden héten többször is hangos a ház, és már nagyon hiányzik a tartós családi béke
 • a gyerekeddel még mindig nem vagytok közös nevezőn a pénzt illetően, mert nem tudod vele megértetni, miért fontos a pénz, és hogyan kellene vele bánni

akkor most megtaláltad a megoldást!

Online tréning és egyszeri személyes tanácsadás formájában segítek Nektek, hogy mindezek a problémák megoldódjanak!

Ehhez azonban én és a tudásom kevesek lennénk…

Ehhez Ti, az egész család is kelletek!

Mi mindent kell majd csinálnotok?

 • tanulni
 • türelemmel lenni egymás iránt
 • tisztelettel lenni egymás iránt
 • szabályokat bevezetni, akkor is, ha azok totál idegenek az eddigi szokásaitoktól
 • egymást támogatni

Ha megnézed a listát, amilyen rövid, olyan súlyos követelményeket tartalmaz… szóval nem ígérhetem, hogy ez az egész egy sétagalopp lesz.

Azt viszont igen, hogy használni is fog!

Hát, igen, nehezemre esik elismernem, hogy voltak elég komoly gondjaink a gyerekünkkel, mert 16 évesen azt hitte, hogy a pénztárcám egy kimeríthetetlen kincsesláda… Idegileg már teljesen kivoltunk a rendszeres és meglehetősen hangos veszekedések miatt. A gyerek is, mi is. Még az a szerencse, hogy Csilla itt lakik a közelben, és egy véletlen beszélgetés folytán kiderült, hogy mivel foglalkozik. Először persze mi is kicsit kétkedve álltunk neki a dolognak, de már nem volt mit veszítenünk.

És mondhatom, nem bántuk meg! A lányom ma már jól érzi magát velünk, ugyanúgy beszélgetünk, mint régen, és nincsenek a pénz körül kirobbanó éles hangú veszekedések. Viták vannak, de azt megtanultuk, hogy ezek hozzátartoznak a megegyezéshez, ha megfelelő mederben tartjuk őket. A lányom rengeteget tanult a pénzről, a pénz értékéről, a munkáról – és őszintén szólva extraként vele együtt mi is. 🙂 

De a legfontosabb: végre nyugalom van itthon! El tudják képzelni, milyen jó végre úgy hazaérni egy fárasztó nap után, hogy a családom körében én is lecsendesedek a nap végére, nem pedig felhergelem magam? Isteni!

Hát ennyi mindent köszönhetünk Csillának és a tréningjének!

B.A., két gyerekes anyuka

A tréning tartalma:

 • egy alapozó lecke, ahol a szabályokat fektetitek le (igen, Ti!)
 • három kérdőív, amellyel feltérképezem a családtagok közti viszonyt, a pénzzel kapcsolatos attitűdöket (gondolkodást, hozzáállást, stb.), a döntési folyamatokat
 • egy célkereső-célkitűző lecke, amely motivál is
 • egy személyes konzultáció, amely tulajdonképpen egy családi coaching ülés, ahol a még nyitva maradt problémákat, kérdéseket, észrevételeket rendezhetjük, az eddigi tapasztalatokból levonjuk a tanulságokat, egyszóval mindent igazán családra szabunk!

Az online tréning plusz a személyes konzultáció együttes értéke:

25.000,- forint

(Az ár az ÁFÁ-t már tartalmazza!)

Ezt a tréninget a családomnak találta ki Csilla, megrendelem!

Havi 10ezer plusz tréning megrendelése

* Kötelezően kitöltendő mező!Email formátum


Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube