Share This

Szabad hozzáférésű okosságok és hasznosságok a családi pénzügyek kezeléséhez

 

 

Újabb meglepetésem van!!!!!

Bölcsek köve rovatunkban csupa olyan okossággal és hasznossággal várunk, ami megkönnyíti Számodra, hogy tudd, mi mennyi, és mennyi az annyi, és egyáltalán hol tartasz!

Íme, amivel segíthetünk Neked néhány pénzügyi döntés megalapozásához szükséges információ megszerzésében:

Letölthető Bérkalkulátor – ez a kis varázsló-alkalmatosság pillanatok alatt kiszámolja Neked, hogy ha 2010-ben ennyi-annyi a fizetésed, akkor hány-mennyi lesz jövőre, azután, meg azután a jelenlegi jogszabályok alapján.

Nyugdíjkalkulátor – momentán ez volt az a szabad hozzáférésű nyugdíjkalkulátor, amelyikre azt tudtam mondani, hogy nem csak számol valamit, hanem az is kiderül belőle, hogy mi alapján számol, ill. össze is hasonlítja a kétféle választási lehetőség következményeit.

Kiadásnapló – ez a kis hasznosság arra lesz jó, hogy követni tudd, hová folyik el a kezed közül a pénz – már ha fogalmad sincs róla, hogy hogyan is fordulhat elő ilyesmi… 🙂 Azzal azonban számolj, hogy ez itt csak egy MINTA. Kedvedre bővítheted, variálhatod, ahogy a jókedved és a szükséged tartja, egyre azonban vigyázz: az, ami ebben a mintában benne van, az új verziódban is legyen benne! Ez a minimál kiadásnapló… 🙂

Háztartási napló – ez már egy bonyolultabb kütyü, tulajdonképpen egy háztartási költségvetés, amivel minden hónapban tudhatod, hol tartasz a pénzeddel. Mérni tudod vele a készpénz-áramlásod, rondább nevén a cash flow-dat, azaz azt a pénzmennyiséget, ami vagy ki- vagy befolyik a zsebedből/zsebedbe. Ha használod a kiadásnaplót is, akkor annak az összesített adatait a kiadás rovatokba nyugodtan átírhatod. Jó cucc, mert segít meglátni, hol túlzottak a kiadásaid, hol tudsz spórolni, vagy hol kell teljes szerkezeti reformot csinálnod! Ja, a file némelyik cellájában megjegyzések is vannak beszúrva, úgyhogy figyeld a kis piros cellasarkokat, és olvasd a megjegyzéseket, amik segítenek a használatban!

Házipénztár – szintén jól használható alternatíva a mi háztartásnaplónkhoz, ráadásul online. Itt a bemutató videot találod, mert a tényleges progit csak regisztráció után használhatod.

Pénzügyi minimáltervező minta – ez a ketyere nem egy nagy cucc, inkább csak arra jó, hogy rendszerezni tudd, mit akarsz és azt miből tudod megszerezni Magadnak. Persze egy tisztességes pénzügyi tervezéshez ettől több kell, arról majd a később megjelenő Pénzügyi tervezési Kisokosunkból tudhatsz meg többet.

Családi kassza Edzésprogram (CSEP)– mi ez? Pénzügyi minimálprogram – olvasd! Állítsd az egeret a kis könyvecske közepére, és megjelenik a lehetőség, hogy teljes képernyő-méretben olvashass! (Esc-pel pedig visszatérhetsz ide.)

Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.
Mini bérkalkulátor – még most is sokan csak kapkodják a fejüket, olyan sok változás történt év eleje óta. Ez a kis kütyü ugyan nem fog pontos bért számfejteni, mert nem is kér be hozzá túl sok adatot, viszont jól be lehetne tájolni vele az irányt. Annyit minden esetre tudni fogsz, hogy nagyjából képben van-e a céges bérszámfejtő, vagy sürgősen kell váltanod vele néhány keresetlen szót… 🙂
Ez a tartalom nem elérhető.
Légyszi, engedélyezd a sütiket a böngésződben a megtekintéshez.
Részletes információk: bérkalkulátor

Árfolyamrögzítési kalkulátor – a penzcentrum.hu jóvoltából… Sokaknak nagy gáz, hogy most mihez is kezdjenek a hitelükkel. Két dolgot biztosan: egyrészt megszabadulhatnak tőle (ehhez segítséget is tudok adni, nézz szét itt!), másrészt legalább előre felkészül, és számol. A penzcentrum.hu olyan klassz kis kalkulátort készített, amibe már a kiszivárgott törvénytervezetben szereplő 2017 júniusi határidőt is beépítette. Köszönjük!

101 + 1 háztartási takarékossági tipp – ezt a kis szösszenetet azért készítettem, mert sokan el sem hiszik, hogy mennyi pénzt hagynak kifolyni a kezük közül, amíg el nem olvassák ezt a kis e-bookot. Volt már olyan ügyfelem, akit némi noszogatás árán sikerült rávennem, hogy próbáljon ki csak néhányat a könyvben szereplő javaslatok közül. Ehhez képest következő hónapban döbbenten számolta ki, hogy tízezres nagyságrendben volt mérhető, ami a zsebében maradt… Hát még mekkora volt a döbbenete egy év múlva, mert ezeket a havi tizenezer forintokat félre tettük, aztán elkezdtük befektetni! Szóval a takarékos izzó így már messze túlmutatott a sima energiatakarékosság lehetőségén. Nézd meg Te is, mi  mindent tudsz megreformálni a saját házad táján!

Himer Csilla

Gratulálok! Te is csatlakoztál azon szülők közösségéhez, akik fontosnak tartják a gyerekeiket abból a szempontból is felkészíteni a nagybetűs életre, hogy egy rugalmasan alakítható pénzügyi életvitel alkalmazását tanulják meg a saját boldogulásuk, anyagi biztonságuk érdekében - mindezt pedig úgy, hogy közben nem vesztik szem elől, hogy a családtagok minőségi időt tölthessenek el egymással. Ehhez nemcsak itt találsz tőlem mindenféle okosságokat, anyagokat, hanem az itt látható közösségi oldalakon is. És még ezeken kívül: scribd.com: http://www.scribd.com/HimerCsilla slideshare.com: http://www.slideshare.net/HCsilla A Sykpe-csatornámat csak ügyfeleknek tartom fenn. Jó tanulást, jó játékot!

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle PlusYouTube